תפריט לקנדידה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2002 | 18:10 | מאת: יקי

שלום, האם תזונאים קליניים נותנים המלצות תזונה לאדם שיש לו קנדידה או שזה שייך יותר לנטורופתיה? במידה ואכן נותנים המלצות, מה הן באופן כללי, ואלו פירות, אם בכלל, מותר לאכול?

יקי שלום! יש ויכוחים ודיונים רבים סביב נושא הקנדידה - האם קיימת בכלל? האם אכן גורמת נזק? אם כן, מהו? והכי חשוב - כיצד ניתן לטפל? מהכיוון שלנו, אנו מתנגדים לדיאטה שהנטורופטים ממליצים עליה וזה מהסיבה הפשוטה שזו דיאטה מאוד לא בריאה ומאוד לא מאוזנת. גם אם היא מטפלת בקנדידה (אני בספק...), היא עלולה בזמן זה לגרום לנזקים רבים אחרים - הרי גוף האדם אינו יכול להתקיים ללא פחמימות! אי לכך, אני לא אמליץ על דיאטה מיוחדת לטיפול בקנדידה תוך תקווה שימצאו שיטות יותר יעילות לטיפול ופחות הרסניות לגוף. נועה

19/06/2002 | 07:34 | מאת: יעקב אדלר

ויכוחים בנושא קנדידה אם קיימים מקרים שהקנדידה נמצאת שלא באיזון בפלורה אינם קיימים כלל בעולם הרפואה של היום. מי שממליץ לא לקיים את הדיאטה המומלצת אינו בר סמכא בנושא וחבל שנושא תואר שלא זכאי לו.

10/03/2002 | 23:44 | מאת: מיקי

סודה! זה עושה נפלאות! סתם סודה מהסודה-סטרים או של שוופס וכיוב'.

22/03/2002 | 18:25 | מאת: לל

מתוך נסיון אישי: אצידופילוס עושה נפלאות. במיוחד "פמינה" של אלטמן - ההסבר ליעילותו הגבוהה במיוחד, שקיבלתי - מגדלים אותם על מצע אחר קצת. לדיאטנית - האם יש עוד תוספי מזון שכדאי להתעניין בהם לבעיה ספציפית זו? בתודה מראש - לל

27/04/2002 | 08:22 | מאת: אמנון

מהי מחלת הקנדידה ומהו הטיפול בתודה ובכבוד

מנהלי פורום תזונה קלינית