שומן צמחי מוקשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 18:01 | מאת: חיים א

שלום, אני לאחר התקף לב ושומר על דיאטה קפדנית. אחד מהדברים מהם אני נמנע ככל האפשר הוא מזון המכיל שומן צמחי מוקשה. לא הצלחתי למצוא מרקים (אבקות מרק עוף וכו') שאינם מכילים מרכיב זה, כולל במרקי פרווה. אשמח אם תאמרו לי אם ישנם מרקים שאינם מכילים מרכיב זה

06/03/2002 | 14:16 | מאת: יעל

תכין לבד כמות גדולה תחלק בקופסאות, ותחם לך כל פעם מנה. אתה לא יכול לסמוך על מזון מוכן, מלבד שמן מוקשה, יש עוד כמה דברים שלא מומלצים לחולה לב, לדוגמא, הרבה מאוד מלח....

06/03/2002 | 20:38 | מאת: חיים א

אני לא מדבר על מרקים מוכנים. אני מדבר לדןגמא על מרק עוף. יש צורך בהוספה של אבקת מרק (או קוביית מרק). אלו תמיד מכילים שומן צמחי מוקשה. איפה ניתן להשיג מרכיב בסיסי זה ללא שומן צמחי מוקשה ?

07/03/2002 | 14:39 | מאת: ליטל להב

שלום חיים. אין אבקות מרק שאינן מכילות שומן צמחי מוקשה. אתהי יכול להשתמש באבקת מרק לתוספת טעם, אך לא לבשל את המרק על בסיס אבקת מרק. אם אתה מוסיף קצת אבקה למים הרותחים למטרת הוספת טעם זה בסדר, כי כמויות השומן שם אינן גדולות יחד עם זאת, אתה מציין כי אתה אחרי ניתוח לב, ושומר על דיאטה קפדנית. ראיתי לנכון לציין כי אבקות מרק למיניהן מכילות כמות גבוהה מאוד של מלח. לרוב אחרי ניתוחי לב, ישנה גם הגבלה על צריכת מלח לכן שים לב גם לנקודה זו.

מנהלי פורום תזונה קלינית