עודף ויטמין D

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 13:36 | מאת: טליה

אני בחורה בת 28, עם בעית תפקוד בלוטת התריס. עקב כך נוצר אצלי מחסור בסידן. על-פי המלצת הרופא שלי אני מוסיפה 1200 מג' סידן לארוחות ביום (בכדורים). הבעיה היא תוספת ויטמין D - הרופא שלי אמר להוסיף 400 מג' ויטמין D. בכדורים עצמם יש תוספת של 200 מג' ולכן אני צריכה והוסיף עוד כדור נוסף של ויטמין D, וכל התוספים הם של 400 מג'. השאלה שלי היא עם 600 מג' ויטמין D ביום, זה לא מוגזם? והאם זה יכול ליצור נזק כלשהוא? תודה מראש על התשובה.

טליה שלום! אם אני מבינה נכון את זקוקה ל - 1200 מ"ג סידן ו - 400 מ"ג ויטמין D. תבדקי עם הרופא טוב האם הוא לא התכוון במקרה ל - 400 יחידות בינלאומיות (יחב"ל=IU). אם כן אז זה מה שיש בתוך כדורי הסידן (Caltrate מכיל בכל כדור 600 מ"ג סידן ו - 200 יחב"ל ויט' D), ואז את אינך זקוקה לעוד תוספים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית