גבינה ויוגורט - המשך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 07:23 | מאת: משה

שלום בזמנו שאלתי אם יש קשר מבחינה בריאותית ומערכת העיכול בין גבינת סקי המכילה ביפידוס לבין יוגורט התשובה שקיבלתי הייתה שאכן עשיתי קשר נכון, אך לא קיבלתי תשובה לגבי כמה גביעי יוגורט ממולץ ליצרוך ביום ואיזה סוג (כולל אחוז שומן) , והאם אכילת גבינה לבנה (סקי עם ביפידוס) כמו שהוזכר יכולה לבוא בימקום גביע יוגורט כזה ?? (בימקום הכוונה מבחינה תזונתית ומערכת העיכול) אודה מקרב לב על פירוט רב ככל שתוכלו לתת בתודה משה

משה שלום! מס' מנות מקבוצת החלב המומלצות ביום הן 5-4. מה נחשב מנה? להלן מס' דוגמאות: מעדני חלב רגילים - 1 גביע מעדני חלב דיאט - 1.5 גביע גבינה לבנה מכל סוג שהוא - 50 גר' (3-2 כפות) גבינה צהובה - 1 פרוסה חלב ניגר - 1 כוס כל עוד לא קיימות מגבלות רפואיות (מבחינת % שומן, כמות חלבון או סוכר), אתה יכול לבחור לפי טעמך. זה יכול להיות 5-4 יוגורטים ביום וזה יכול להיות מגוון של יוגורט, חלב וגבינות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית