גלוקוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/03/2002 | 09:10 | מאת: שוש

אני בדיאטה מבוקרת . בשבועיים ירדתי כ-8 קילו וכדי להגיע למשקל הנורמלי לגובהי אני צריכה לרדת עוד 8 קילו. היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שעשיתי ולהפתעתי הגלוקוז שלי עלה ולא ירד. השאלה שלי, איך יכול להיות אם ממצב של הרבה ממתקים וסוכרים ירדתי למצב של מינימום והסוכר שלי עלה בכל זאת? (אין לי בעיה גלוקוז גבוה) לתשובתכם אודה.

04/03/2002 | 13:48 | מאת: ליטל להב

שלום שוש אינני יודעת מה כוונתך בעניין עליית הסוכר. ישנו טווח של ערכי נורמה לגלוקוז והוא נע בין 70 ל- 110 מ"ג %. האם הערכים שהתקבלו בבדיקתך נמצאים בטווח זה? אם כן, אין לך מה לדאוג, אם לא, גם אז לא בטוח שיש מה לדאוג אך תוכלי לצרף את תוצאות הבדיקה ואוכל להתייחס אליהן.(האם נעשו בצום?) את כותבת שאת בדיאטה מבוקרת, אך שמונה קילו בשבועיים זו ירידה דרסטית ומהירה מדי. מי מבקר את הדיאטה? ולבסוף לגבי ממתקים שהורדת מהתפריט: כל עוד אינך סכרתית, הגוף מטפל ביעילות בגלוקוז האקסוגני (זה שמוכנס מהדיאטה), ורמות הגלוקוז חוזרות לרמה נורמאלית קצת אחרי הארוחה. לפיכך, כמויות הממתקים שהורדת לא אמורות להוריד את רמות הגלוקוז בבדיקות ( שוב בהנחה שהבדיקות נעשו אחרי צום של שמונה שעות לפחות, ובהנחה שאינך סובלת מהפרעה במטבוליזם של פחמימות). בכל מקרה, טוב שהפחתת מכמויות המתוקים. בלי שום קשר לסכרת ושאר דברים רעים, אין בממתקים שום דבר מועיל (מבחינה תזונתית לפחות...) אם תרצי להוסיף פרטים ולשאול שאלות נוספות בנושא, את ממוזמנת. בברכה - ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית