דיאטה איטית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2002 | 22:49 | מאת: דודי

שלום רב! אני אדם בן 57 עם יתר לחץ דם וארטרוסקלרוזיס. עברתי כבר 5 צינתורים עם הרחבות סטנט. סובל מאנגינה פקטוריס ולאחרונה גם מהגדלה של בלוטת הערמונית. מאחר ויש לי משקל יתר אני עושה עתה מאמצים לרדת במשקל. קיבלתי דיאטה ממנחת סדנאות דיאטה המורכבת כך שאת הפחממות אוכלים רק בערב. בבוקר יוגורט רגיל עם סלט. צהרים: מנת בשר או דג עם סלט ומרק ירקות אחה"צ פרי או מעדן סויה ללא שומן וסוכר ובערב כאמור ארוחת פחממות עד 700 קלוריות. אציין עוד כי אני אוכל מוצרים אורגניים ללא שומן או טיגון. אינני עושה פעילות גופנית מלבד מעט הליכה ואני שותה משך היום כ 4 כוסות בלבד. הבעיה שלי שהירידה במשקל היא איטית מאוד כ 300-500 גר' לשבוע אני שוקל היום 91 ק"ג וגובהי 1.78 אשמח אם תוכלו ליעץ לי כיצד להאיץ יותר את הירידה במשקל לדעתי הדבר יואיל מאוד למצבי הבריאותי. תודה על תשומת הלב!

02/03/2002 | 00:13 | מאת: adi

דודי, נסה להגביר את כמות המים בגופך. אם אתה יכול להגביר גם את הפעילות הגופנית, מה טוב. אם לא, הייתה לי מדריכה שהייתה אומרת: "הלו, אתה לא בן 18!" עדי

04/03/2002 | 14:08 | מאת: ליטל להב

לדודי שלום מחישוב שערכתי הדיאטה שלך מכילה עד כ- 1200 קלוריות. דיאטה כזו נחשבת לדלה בקלוריות, ולגבר בגילך ומצבך לא הייתי ממליצה לרדת מתחת לרמה קלורית זו. לא כתבת כמה זמן אתה בדיאטה, אך באופן כללי ככל שהזמן עובר, קצב הירידה במשקל הולך ויורד (תמיד בהתחלה יורדים מהר יותר). אתה כותב כי אתה יורד בקצב של 300 גר' עד כחצי קילו. ובכן זה יפה מאוד!! נכון שאולי אתה מאוכזב ומעוניין שהכל ירד מהר יותר, אך זכור שבדיאטות זה לא הולך ככה. על כסף אומרים "בא בקלות הולך בקלות" ועל משקל אומרים ההפך: " הולך בקלות- בא בקלות". סביר להניח שאתה שורף עכשיו מסת שומן וזו הרזייה אמיתית. באם הרופאים מאשרים לך, נסה להוסיף פעילות גופנית מתונה, זה יכול לזרז את העניינים. השתייה שלך , בלי קשר להרזייה- אינה מספיקה כלל וכלל. חשוב לתגבר את הכמויות בנושא זה. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית