הכוונה היא לשומן שעל הגוף כבר. זה אותו הדבר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2002 | 19:15 | מאת: יעקב

אם השומן הוא על הגוף אז האם עדיין צריך לשרוף 9000 קלוריות בשביל קילו (כן אני יודע שעל כל קילו שומן יש עוד 0.3 קילו של התאים שמאכסנים את השומן) ולגבי ה"כמה אדם שורף בממוצע" הכוונה היא ליום בערך לא כולל הפעילות הגופנית אני משער שיש איזה שהם הערכות על פי כל מיני מחקרים שעשו, מהי הכמות שגבר שורף בערך ביום כמובן ללא פעילות גופנית לדוגמא אני יודע שכשלא עושים כלום אבל ממש כלום שורפים קלוריה לדקה אז אני רוצה לדעת כמה בערך ליום כולל או לא כולל השינה

03/03/2002 | 08:19 | מאת: יעל

לא! 7500 קלוריות בערך.

יעקב שלום! כאשר אנו שורפים קלוריות, לא בהכרח הן יהיו מרקמת השומן. האפשרות שהגוף "ישרוף שומן", כאשר עושים דיאטה בלבד, תתקיים רק כאשר מקפידים על תפריט סביר ולא מופחת קלוריות באופן מוגזם. כאשר מפריזים בהפחתה הקלורית, הגוף "ישרוף" קלוריות שמקורן ברקמת השריר והן זמינות יותר לניצול. כאשר מוסיפים פעילות גופנית ומצפים "לשרוף" שומן צריכים לעסוק בפעילות אירובית (הליכה, ריצה, אופניים, וכו') בקצב מתון ולאורך זמן (חצי שעה ויותר), על מנת לאפשר לגוף להתחיל ולהשתמש ברקמת השומן כמקור אנרגיה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית