דיאטה לאחר ניתוח במעי הגס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/07/2005 | 14:10 | מאת: אתי

שלום רב, אני בת 52 עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת גידול שפיר מהמעי הגס, במהלך הניתוח כרתו חלק מהמעי, שוחררתי ללא כל הנחיות מיוחדות (רקטום לא נפגע), מאז הניתוח אני מתקשה לעכל מוצרים כגון:גזר חי, קולורבי וירקות קשים נוספים ופירות הדר: אכילתם גורמת לי לכאבי בטן קשים, התכווצויות והקאות. ברצוני לדעת מהו הגורם לתופעה זו, וכיצד אפשר להנות ממאכלים בריאים(כגון ירקות חיים) ולא עתירי שומן... לתשובתכם אודה, בברכה, חנה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2005 | 19:22 | מאת: ליטל להב

אתי שלום על פניו נשמע כי אין קשר ממשי בין הניתוח שעברת לבין התופעות שאת מתארת (כאבי בטן קשים, הקאות). באם התופעה הופיעה לאחרונה (ולא אחרי הניתוח) יש לפנות לרופא גסטרו לשלילת מצבים כמו דברטיקוליטיס ואחרים. בכל מקרה, זה מצריך בירור רפואי. עד אז, פשוט המנעי מאכילת מזון הגורם לך לתופעות אלה. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית