תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2002 | 13:36 | מאת: ענבל

שלום. לדעת הרופאים אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, דבר המתבטא בכאבי בטן, נפיחות, שלשולים ועצירויות, לסירוגין. תופעות אלו מופיעות במפתיע, בלי קשר לאוכל מסויים או לשעה מסויימת. קיימת אי וודאות רבה בקרב הרופאים לגבי הטיפול בתסמונת זו, ולאחרונה שמעתי מיותר ויותר אנשים שהדבר היחיד שמצליח להפחית את תדירות כאבי הבטן הוא יצירת תפריט ותזונה מיוחדת. האם יש לכם ידע בנושא? והאם תוכלו להפנות אותי לתזונאי/ת מתאים/ה להתאמת תפריט כזה. בתודה מראש ענבל

07/03/2002 | 13:59 | מאת: ליטל להב

הי ענבל IBS הוא באמת בעיה מטרידה, בעיקר בגלל שלא יודעים בדיוק מה גורם לה (לרוב יותר מדבר אחד), ולפיכך קשה לטפל בה. הדבר דורש ממך ניטור עצמי וזוהי עבודה קשה. כלומר, את תצטרכי ללמוד לזהות מה מחמיר את הסימפטומים, וממנו להמנע. הטיפול התזונתי ב- IBS כולל דיאטה עתירת סיבים תזונתיים, והוצאת מוצרי מזון שנוסו והתגלו כבעיתיים, כגון - מוצרי חלב, שוקולד, ביצים, ומוצרי חיטה. (שוב אני מדגישה, יש לבדוק כל אחד מהמרכיבים האלה בנפרד, ע"י דיאטת אלמינציה. אין צורך להמנע ממה שלא צריך להמנע ממנו...) כל דיאטנית, בקופ"ח תוכל להרכיב לך דיאטת אלמינציה שכזו. פני לרופא המשפחה ובקשי ממנו הפנייה לאחת כזאת. הערה אחרונה, בשנים האחרונות נחקרת לעומק השפעתה של הפרוביוטיקה על הקלת מצבים כמו IBS (הכוונה היא לכל מוצרי החלב המותססים בתוספת חידקים מסוגים שונים). נקווה כי המחקר בתחום הזה יתפתח, וככה נוכל לעזור בפתרון בעיות עיכוליות שכרגע קצת קשה לנו להתמודד איתם.

מנהלי פורום תזונה קלינית