ילדה שלא רוצה לאכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2002 | 21:55 | מאת: קרן

שלום , יש לי חברה שבתה בת ה- 5 אינה רוצה לאכול. היא מקפידה לאכול רק דברים מסויימים ולא מעיזה לטעום שום דבר אחר. לרוב תסתפק בפרוסה עם גבינה (חס וחלילה לטעום בשר, פיצה או ציפס) ולעיתים אף ממתקים מסויימים וזוהי התזונה שלה. עוד שהייתה תינוקת היו לה בעיות עם אוכל ועם הזמן הן רק החריפו. הילדה רוב הזמן חולה, אנמית וסובלת מחום (ללא כל מחלה). אני בטוחה שזה קשור לתזונה שלה. עלי לציין כי אמה גם סובלת מבעיות אכילה. האם לדעתכן הבעייה של הילדה הינה רגשית או פיזיולוגית? ומה צריך לעשות?? תודה מראש קרן

קרן שלום! אני לא יודעת עד כמה את מכירה את ההיסטוריה התזונתית ורפואית של הילדה. על פניו נראה שייתכן ויש סיבות פיזיולוגיות (מהינקות?) אשר גם אם חלפו, יכולות להשאיר הפרעות התנהגותיות המתבטאות בדפוסי האכילה. נשמח אם הורי הילדה ייפנו אלינו, תוך פירוט רב יותר של הבעיות שהיו בינקות ומה לדעתם הבעיה כרגע, וכך נוכל לסייע בצורה טובה יותר.

12/03/2002 | 14:14 | מאת: מ

הי נועה, תודה על התייחסותך. אני אעביר זאת הלאה ואני מאוד מקווה שדברים יוכלו להשתנות . מ.

מנהלי פורום תזונה קלינית