השפעת מזונות על יעילות קומדין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/07/2005 | 14:35 | מאת: עמוס

שלום ליטל להב, לאחרונה הצטרפתי לצערי לקהל אוכלי הקומדין ואינני מצליח להגיע ל- INR האופטימלי. החשד נופל כמובן על המאכלים שאני אוכל. לכן קראתי בענין רב את מכתבך לטלי, ומתעוררות אצלי מספר שאלות: 1. הרשימה של מאכלים אסורים, ממש מדכאת. האם באמת אסור לחלוטין לאכול חומוס, עדשים,סויה וכו'? האם איסורים אלה מבוססים על ניסויים מדעיים? 2. כאשר מדובר על 6 מנות של 100 ג' כל אחת, האם הכוונה היא מנה יומית מכסימלית של 600 ג' מתוך מבחר המזונות שברשימה זאת? 3. לאיזו קטיגוריה שייכים השקדים? 4. שמעתי שגם מוצרים של חלב מוחמץ, כגון יוגורט, משפיעים בעקיפין ע"י השפעה על אוכלוסית המיקרופלורה במעיים, המייצרת ויטמין K, האם זה נכון? מה תהיינה אם כן המיגבלות לגבי מוצרים אלה? 5. מה דינם של מיני תה צמחים, כגון היביסקוס, ורד הבר, סלקא ואוכמניות? 6. האם ל-מגהגלופלקס יש השפעה כלשהי על קומדין? 7. האם לפרטק פלוס ולפרוסטמד גולד יכולה להיות השפעה על קומדין? אודה לך מאד על תשובותיך. בכבוד רב, עמוס דינור

עמוס שלום! סליחה על העיכוב בתשובה. אני לומדת את הנושא ורוצה לתת לך תשובה מקיפה. עוד מעט סבלנות... נועה

13/07/2005 | 18:02 | מאת: עמוס

תודה נועה, אני ממתין בסבלנות לממצאיך. עמוס

מנהלי פורום תזונה קלינית