הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/02/2002 | 21:02 | מאת: שירי

שלום לך, הנני בת 26, סובלת אז גיל נעורי מהפרעות אכילה. בגיל 17 הייתי על סף אנורקסיה ויצאתי מזה, אולם מאז אני חיה במשטר דיאטה קפדני ומקפידה מאוד על משקלי. מזה שלושה חודשים יש לי התקפי רעב ובולמוסים של אכילה. בדיקות דם שערכתי יצאו תקינות לחלוטין. אני חוששת שאני בולמית כיוון שאני אוכלת עד שפשוט איני יכולה להכניס דבר לפי, ואח"כ הבטן כואבת מאוד (אני לא מקיאה). כמובן שהעלתי במשקל. העלתי 6 ק"ג במשך 3 חודשים. אני דואגת - למי עלי לפנות או מה עלי לעשות. בבקשה עזרו לי.

שירי שלום! האם אי פעם היית בטיפול מסודר של מסגרת מקצועית? אם בפעם הקודמת טיפלת בעצמך לבד, זה ראוי להערכה אבל רצוי מאוד שתפני לעזרה מקצועית. הפנייה אלינו נכונה במובן של פניה לעזרה אך את צריכה לפנות למסגרת ממוקדת יותר. ברמב"ם יש מרפאה להפרעות אכילה שניתן לפנות אליה (מידע מופיע באתר של רמב"ם). כמו כן כמעט בכל בי"ח גדול יש מסגרת דומה אליה ניתן לפנות וכן קיימות מסגרות פרטיות טובות גם כן. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית