טריגליצרידים אבל לא כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2002 | 19:16 | מאת: נורית

שלום רב, אני בת 32. בבדיקת דם שגרתית מצאו אצלי טריגליצרידים גבוהים (278!) אבל הכולסטרול נמוך (HDL-44 ו-LDL-89). מה יכול לגרום לזה? האם אני בסיכון למחלת לב? האם יש המלצות תזונתיות שכדאי לי לאמץ? תודה, נורית

26/02/2002 | 20:47 | מאת: adi

נורית, כעקרון, כדאי להוריד את המתוקים והמאפים. אם זה לא עוזר, אז לוקחים תרופות. אפשר ורצוי לעשות ספורט. עדי

נורית שלום! כדאי לוודא שהיית בצום של 14 שעות לפני הבדיקה. פחות מכך יכול לגרום להטיית התוצאות עד לרמות שהופיעו אצלך. בכל מקרה, כאשר יש טריגליצרידים גבוהים, מאוד עוזר להפחית את הפחמימות הפשוטות בתפריט: סוכר ומזונות לו הוא מוסף, פירות להגביל ל - 3 ביום. כמו כן רצוי לשמור על דיאטה דלת שומן: בשרים רזים, להפריד השומן, מעדני חלב עד 3%, גבינות עד 5%. אבל נורית, תבדקי טוב אם באמת יש צורך! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית