פירות- האם זה באמת מה שעושים מזה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2002 | 10:01 | מאת: גיל

מאז שנולדתי כל הזמן מכניסים לי לראש להיות צרכן דגול של פירות. ואכן, אני משתדל לצרוך כל יום פירות שונים בכמות של 3 פירות בממוצע ליום. היום, לראשונה- הסתכלתי על הערכים התזונתיים של הפירות- ולפי מה שראיתי, היה נורא נדמה לי שההיצע הבריאותי שלהם הוא דל נורא, ושהם סתם ספקי פחמימות פשוטות. האם זה נכון? או שמעבר למה שרשום בטבלאות הויטמנים, יש לפירות חשיבויות נוספות?

גיל שלום! זה נכון שבפירות יש פחמימות פשוטות (אגב, לא בריכוז כ"כ גבוה) אבל יש להם יתרונות תזונתיים אחרים אשר בגללם, אפילו לחולי סכרת אנו ממליצים לאכול אותם. יתרון ראשון הוא תכולת ויטמינים יפה, השני הוא סיבים תזונתיים היפים לבריאות והשלישי (שלא מפורט בטבלאות) הוא מרכיבים צמחיים נוספים התורמים רבות לבריאות כמו פוליפנולים, קרטנואידים, טנינים, פלבנואידים, קסנטינים ועוד. כל היתרונות הנ"ל נמצאים גם בירקות אבל לא כולם אוכלים מספיק ירקות והפירות יכולים להשלים להם את החסר. תחשוב על זה כך - לאדם יש צורך בטעם במתוק (ואין טעם להתעלם ממנו). כאשר אתה אוכל פירות אתה מספק את הצורך הזה עם כמות קלוריות סבירה בהחלט ועם רווחים תזונתיים נוספים לא מבוטלים. לפי דעתי זו עסקה שווה! נועה

26/02/2002 | 21:00 | מאת: גיל

אכן עיסקה שווה, כי מאז שהתחלתי לצרוך פירות באופן מסודר- נעלם לי כל החשק לאכילת ממתקים, גלידות וכו'. אגב, כמה קלוריות יש בממוצע בפירות? האם זה נכון שבתפוז 50? תפוח 60? וקלמנטינה 80? איפה יש טבלה נכונה, כי בכל טבלת קלוריות מעניקים לכל פרי ערך קלורי ערך.

מנהלי פורום תזונה קלינית