לימודי תזונה וקריירה כתזונאית קלינית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/05/2005 | 13:47 | מאת: ענבל

שלום רב, אני יודעת שבעיקרון זה לא נושא הפורום אך הייתי חייבת להעלות את השאלה בפנייך, את שעובדת בתחום בבי"ח ומבינה את שוק העבודה בתחום התזונה. אני מסיימת השנה תואר בתזונה במכללת תל-חי. אני אתחיל את הסטאז' בזמן וציוניי התואר שלי גבוהים. לאחרונה, לקראת סוף התואר, התברר לנו ע"י מתרגלות/מרצות ושמועות כי תזונאיות משתכרות בבתי חולים ובקופות החולים משכורות אשר שואפות למינימום. כולנו די מתוסכלים מכך מאחר ולא למדנו 3 שנים כדי להרוויח פחות מקופאית בסופר. רציתי לשאול אותך האם זאת התמונה הכללית המצטיירת בשוק העבודה של התזונאים בארץ? האם בתי החולים בכלל מקבלים תזונאיות חדשות או שהתחלופה איטית מאוד? מהן אפשרויות הקידום במקצוע נכון לעכשיו? אני אודה לך אם תספקי לי כמה שיותר מידע ואם הפורום הזה הוא לא המקום הנכון אז בבקשה עני לי לאי מייל [email protected] אני אשמח מאוד. תודה. ענבל.

ענבל שלום! עניתי לך למייל הפרטי. נועה

11/05/2005 | 14:18 | מאת: דנה

שלום לך חבל שלא ענית בפורום כי גם אנחנו רצינו לדעת את התשובה

12/05/2006 | 23:45 | מאת: Golgi

שלום רב! רציתי להצטרף לשאלה של ענבל. אני חושב על אפשרות ללמוד תזונה במטרה להיות דיאטן קליני. המקצוע מאוד מעניין אותי,ואני לגמרי מספיק שהשכר זה לא העיקר בעבודה,אבל עדיין זה מרכיב די חשוב בחיים. לכן,רציתי לשאול: 1) לאיזה שכר ריאלי להגיע במקצוע אחרי ניסיון סביר (נגיד 2-3 שנים)? 2) האם מקובל לעבוד בתחום זה כעצמאי או שאין כל-כך ביקוש? ועוד: 3) רוב החומחים בתחום הם נשים. כמה גברים יש בתחום? האם לאור העובדה שהרוב נשים, ההתקדמות המקצועית של גבר בתחום היא קשה יותר או קלה יותר? אני מבין שהכל יחסי ותלוי בהרבה גורמים,אבל עדיין אשמח אם תוכלו להגיד בכלליות. אפשר לענות למייל: [email protected] תודה מראש.

מנהלי פורום תזונה קלינית