יוגורט וגבינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2002 | 14:05 | מאת: משה

לדיאטנית שלום שמעתי מהרבה מקומות כי יוגורט בריא לגוף וטוב לתהליך העיכול ומומלץ ליצרוך לפחות גביע יוגורט אחד ביום (???) ראיתי כי בגבינה לבנה סקי של שטראוס מופיע ברכיבים "ביפידוס" שזה מה שיש ביוגורט. האם פרוש הדבר שאם אכלתי גבינה כזו זה כמו שאכלתי יוגורט (לפחות מבחינת תהליך העיכול וכ"ו) או שאני מקשר בין שני דברים בילתי קשורים??

משה שלום! עשית קישורים מאוד נכונים! ההמלצה היא לאכול מוצרים פרו-ביוטיים המספקים אוכלוסיית חיידקים רצויה למעי הגס. בעבר, מזונות טבעיים שהכילו חיידקים אלו היו היוגורט והלבן, ולכן הם היו מומלצים. היום, בתעשיית המזון פיתחו מוצרי חלב נוספים שמוסיפים להם חיידקים והם יכולים להוות תחליף ליוגורט וללבן. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית