בן 12 שמן מאוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/02/2002 | 22:42 | מאת: גלית

שלום רב, יש לי אחיין בן 12 והוא שמן מאוד! הוא התחיל להשמין מגיל ינקות, לאחר שנמצא כי הוא אלרגי ללקטוז בחלב. מאז ועד היום הוא עולה במשקל בקצב, אוכל הרבה מאוד ולא מנסה להרזות. אני מודאגת כי נראה לי שבקצב הזה, הוא עלול לא להגיע לגיל 30! לא בדקתי, אבל להערכתי הוא שוקל לפחות 85 ק"ג אולי יותר. בגדים במידה XXL כבר צפופים לו בבטן. הוא גם מאוד גבוה לגילו. מה אפשר לעשות עם ילד כזה? איך אפשר לגמול אותו מהאכילה המרובה? כיצד ניתן להסביר לילד שהוא מסכן את בריאותו? איזו דיאטה אפשר לעשות בגיל הזה?

20/02/2002 | 23:49 | מאת: adi

גלית, מניסיון של ילדה שמנה: 1. נסו לברר בעדינות אם משקלו העודף מפריע לו. אם כן, אז סביר להניח שישתף אתכם פעולה. אם לא - חבל מאוד להרוס את מערכת היחסים שלכם בגלל כמה קילוגרמים!!!!!! הוא עדיין לא חושב על מה יהיה בעתיד!!!! הוא לא מסוגל נפשית לשקול מה יהיה עתידו. תנו לו חיבוקים וחיזוקים. למען השקט הנפשי, אפשר לעשות בדיקת הורמונים אצל הרופא. 2. האם הוריו שמנים??? אם כן, אז את צריכה להבין, שהוא למד הרגלים רעים מהבית כל עוד ההורים לא משנים הרגלים, הוא בטח לא ישנה את הרגליו. 3. אני מציעה, איפוא, להפוך את עניין שינוי אורח החיים למשפחתי ואז לילד יהיה יותר קל. 4. בהחלט לא רצוי לשים לו בורקס מול העיניים ולומר: אתה לא אוכל מזה!!!! 5. לזכור, שאולי חילוף החומרים שלו מהיר יותר, אבל לו יותר קשה לעמוד מול פיתויים. עדי

21/02/2002 | 21:32 | מאת: גלית

עדי שלום, הוריו אינם שמנים! גם בני המשפחה המורחבת לא סובלים מעודף משקל חריג. אבל אני מבינה את ההערה שלך לגבי חשיבות השקט הנפשי. הוא נכנס לשלב בחייו בו להופעה החיצונית יש משמעות רבה ולכן המשקל מתחיל להוות אצלו בעיה, ולכן הדאגה שלי. נשתדל לחיות כל יום לגופו. תודה.

22/02/2002 | 19:32 | מאת: דנית

שלום לך, ישנה קבוצת תמיכה לילדים שמנים של מירי בלקין באזור המרכז. אני ממליצה עליה בחום, ויש שם סיפורי הצלחה די מרשימים. קשה להכניס לילד מודעות לתזונה נכונה בגילו לבד, קבוצת תמיכה מסייעת מאד. בנוסף לתמיכה ישנו ידע של ממש בנוגע לקלוריות, איך להתנהג במסיבות מבחינת הכיבוד, מה לאכול בבי"ס וכד'. כאמור , מומלץ בחום.

גלית שלום! את מתארת מצב שייתכן מאוד שדורש התייחסות. אני מבינה את דאגתך אבל הייתי מציעה לך בשלב ראשון להוריד מעט את מפלס החרדה. אני לא יודעת אם את שותפה להיסטוריה הרפואית של אחיינך, אם את יודעת איזה בדיקות ובירורים נעשו, האם הנתונים האמיתיים של גדילתו מדאיגים. להוריו הייתי מציעה בשלב ראשון לבדוק האם יש סיבות רפואיות להשמנה או הגדילה המואצת (אפשר לפנות לאנדוקרינולוג ילדים). בהמשך, אם נקבע שזו השמנה מייתר אכילה וחסר בפעילות גופנית אפשר לפעול במספר מישורים אך תמיד יש לזכור שעבודה עם ילד תהיה שונה מעבודה עם מבוגר ואי אפשר לבוא אליו באותן דרישות ולצפות לאותה הבנה. מספר מסגרות המיועדות לילדים יוכלו להיות מתאמות לפי בחירתם של הילד והוריו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית