סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2002 | 13:19 | מאת: ?

מהי חשיבותם של הסיבים התזונתיים במזון

12/01/2002 | 15:25 | מאת: adi

היי, כעקרון: 1. מסייעים לתחושת שובע. 2. עוזרים להפחתה במשקל. 3. עוזרים במניעת מחלות לב וסרטן. 4. צריך לשתות גם המון מיים כדי שהם לא יעשו עצירות. עדי

13/01/2002 | 16:41 | מאת: דנה ויינר

שלום, על מנת להבין את חשיבות הסיבים התזונתיים עלינו לדעת מהו מקורם : מקור הסיבים התזונתיים מן הצומח, והם מרכיב שגופינו אינו יכול לעכל ולספוג, ברובו. ישם שני סוגי סיבים עיקריים : מסיסים - הנמצאים בשבולת שועל ובקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, סויה) בלתי מסיסים - הנמצאים בקליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) סובין. כמו כן ניתן למצוא סיבים תזונתיים במזונות מועשרים כגון : דגני בוקר. חשיבות צריכת סיבים אלו ב : 1.הורדה וויסות רמות כולסטרול בדם. 2.הורדת הסיכויים לתחלואה במחלות סרטן במערכת העיכול. 3.הורדת תחלואת מחלות הלב. 4.מקנה תחושת שובע, ובכך עוזר בירידה במשקל. 5.שימור ושיפור פעילות מערכת העיכול. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית