ויטמין K

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2003 | 22:05 | מאת: שלהבת

שלום אני נוטלת כדורי קומדין לדילול הדם וידוע לי כי עליי להימנע ממאכלים בהם קיים ויטמין K בנוסף הוסבר לי כי צריכת מאכלים שומנים חייבת להיות מועטה ברצוני לברר האם עליי להמנע לגמרי ממאכלים מטוגנים או רבויי שמן (מאפים למיניהם) או האם ישנם סוגי שמן שאיתם ניתן להשתמש ומהי הכמות המותרת ליום

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2003 | 15:48 | מאת: דנה ויינר

ויטמין K מהמזון יכול להשפיע על איזון הטיפול בקומדין. צריכה גבוהה יכולה להפחית את השפעתו, וצריכה נמוכה יכולה להגביר השפעתו. הסיבות העיקריות לשיבוש האיזון בטיפול הן צריכה מוגברת של ירקות ירוקים עליים ( כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, תרד, חסה, ברוקולי ותה ירוק ) ושינוי חד בהרגלי אכילה כמו דיאטה להרזיה . באופן כללי, ירקות ירוקים עליים, חלק מסוגי הקטניות ( חומוס, סויה, שעועית ירוקה ואפונה ירוקה ), כבד בקר ושמנים צמחיים מכילים כמות גבוהה של ויטמין K. חשוב לציין כי מזונות אלו הינם מומלצים כחלק מתפריט מאוזן ובריא וניתן לצרכם גם אם נוטלים קומדין, אך במידה יומית קבועה. כמו כן יש לזכור, כי כמות ויטמין K הנצרכת ביום הינה מצטברת ועל כן יש לשים לב למזונות בעלי תכולת ויטמין בינונית. יש להמנע ממזונות המכילים תכולת שומן בלתי ידועה וכמו כן שלא ידוע סוג השמן כמו : חטיפים, רטבים, ציפס קנוי, עוגות ומאכלים מוכנים. סוגי שמנים עדיפים הם: שמן זית, קנולה, תירס, חמניות וחריע. יש להמנע משמן סויה. הכמות תלויה באיזון הקומדין. רצוי לא לצרוך יותר מ - 250 מק"ג ויטמין K ליום. ב - 100 גר' שמן סויה יש 190 מק"ג, אך רובינו לא צורכים 100 גר' שמן ביום, לכן המנעי ממזונות בעלי תכולת שמן גבוהה, והשתדלי לשמור על כמות יומית קבועה ללא שינויים קיצוניים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית