bmi האם קיימת טבלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2003 | 21:22 | מאת: אביב

במסגרת לימודי תזונה לכיתה ט אני מלמד את נושא התזונה האם קיימת במקום כלשהו טבלה מפורטת המציגה משקל תקין או לא תקין אני יודע שהשנה פורסמה טבלה שונה ? אשמח לקבל טבלה מפורטת של משקלים וגבהים אני יודע מחשבים את זה לפי משקל חלקי גובה בריבוע אבל נאמר לי כי טווח התוצאות השתנה אשמח לקבל מידע מעודכן ומהו המקור שלו ? אביב

18/02/2003 | 22:52 | מאת: מישהי

הטווח הוא בין 20-25 . כאשר בגילאים עליהם אתה מדבר רצוי שזה יגיע עד 22.5

אביב שלום! טווח ה - BMI התקין העדכני ביותר הוא 25 - 18.5. חשוב לזכור שהוא מתייחס למבוגרים. כיתה ט' זה גיל שעדיין נחשב גיל גדילה וטווחי ה - BMI שונים בו. לגילאי 15, באופן גס זה 24 - 18. שאלתי אליך, מה אתה מתכוון לעשות עם הממצאים? מה תאמר או תציע לבני הנוער שיגלו שהם מחוץ לטווח (מעליו או מתחתיו)? איך תתמודד עם מערכת הלחצים של גיל זה והבעיתיות של דימוי גוף והסיכוי הגבוה יותר של הדרדרות להפרעות אכילה? נועה

19/02/2003 | 13:29 | מאת: אביב

א. אני עדיין מחכה לטבלה או סקאלות שנמצאים ברשות תזונאים ב. למי שיש בעיה,אני מציע לפנות לתזונאי שיתן לו עצה טובה ואמרתי להם כי ההורים שלהם משלמים הרבה כסף לקופות החולים ומיסי בריאות ומגיע להם להיפגש עם תזונאי/ת אני אומר להם לשים פס על הסובב אותם ומראה להם את האנורקסית הידועה שרואינה בעיתון מעריב ופורסמו הצילומים שלה לפני ואחרי אין לי מושג האם היא חייה ? בקיצור צריך להילחם בתופעה

מנהלי פורום תזונה קלינית