האם שיטה יעילה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2003 | 23:38 | מאת: סים

אני צריכה לקחת ויטמין c, כדורי ברזל,כדורי אבץ ,וסידן.זאת מחוץ להורמונים וזוטון כדור להורדת חומציות הקיבה. מאחר וצריך לקחת חלק מהכדורים רחוק מחלב ועוד כל מיני הגבלות החלטתי לקחת את ברזל אבץ וויטמין c לסרוגין כל כדור פעם ב3 ימים.האם יש ערך ללקיחה שכזו? ברור לי שריכוז החומר בדרך זו לא גבוה מידית אך לתקופה ממושכת אולי זה יעיל ? תודה

18/02/2003 | 16:10 | מאת: דנה ויינר

שלום, איני חושבת שנטילת כדורים אחת לשלושה ימים עדיפה על נטילתם באופן יומי, למרות בעיות של עיכוב וכדומה. את הברזל מומלץ לקחת לפני כל הכדורים והמזון או לפחות שעה אחרי. ניתן לקחת כדורי ברזל יחד עם ויטמין C וזה אף משפר ספיגה. ( רצוי לקחת בבוקר לפני תחילת היום). מזון המכיל סידן, אבץ וכדורים סותרי חומצה מורדים את ספיגת הברזל. את תוספת האבץ יש ליטול בנפרד גם מסותרי החומצה וגם מתוספי הברזל. גם את הסידן רצוי לקחת לפני סותרי החומצה, כי סידן נספג טוב יותר בסביבה חומצית. לכן רצוי את סותרי החומצה לקחת לפני השינה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית