שימור ויטמינים בסלק וכרובית - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/02/2003 | 11:59 | מאת: רון

ידוע שעגבניה כדאי לאכול לאחר חימום בשל שיחרור ליקופן. שאלתי: האם קיימים פירות וירקות אחרים אותם עדיף לאכול מבושלים על פני טריים? לדוגמא סלק וכרובית. ניתן לאכול אותם טריים (אמנם פחות טעימים) וגם מבושלים. דנו בעבר בנושא בעיית איבוד הויטמינים בבישול. אז האם עדיף לאכול סלק וכרובית טריים (או שמא בדומה לעגבניה ערכם התזונתי עולה בבישול)? מה לגבי פירות וירקות נוספים? קראתי בספר שסלק מכיל חומרים נוגדי סרטן כשהוא לא מבושל האם זה נכון? בתודה מראש, רון.

רון שלום! אין לי תשובות ספציפיות בשבילך לגבי ירקות אלה. ההנחיה שאדם צריך לאמץ לעצמו בכדי להנות מכל היתרונות התזונתיים של ירקות היא לגוון. לגוון בסוגי הירקות, צבעיהם, לאכול עלים, שורשים, את פרי הצמח ואת זרעיו וגם לגוון באופן ההכנה - טרי, מבושל, מאודה, מוקפץ. כך לדוגמא שנתת, עגבניה - טריה היא מאוד עשירה בויט' C אך מבושלת היא תורמת ליקופן. זה בריא וזה בריא, זה נחוץ וזה נחוץ. לכן מומלץ גם וגם! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית