תזונה לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/02/2003 | 19:29 | מאת: לי

האם מותר לחולי סכרת לשתות יין, לאכול פסטה ,אורז, תפוחי אדמה?

לי שלום! שלושת פריטי המזון שציינת מותרים לחולי סוכרת אך בהגבלה. ההגבלה צריכה להקבע ע"י הדיאטנית המטפלת על פי סוג המחלה, אופן הטיפול התרופתי בה, גיל, משקל, מין, הרגלי אורח החיים של החולה ועוד פרטים רבים. אני לא יודעת למען מי את שואלת אך התשובה ברורה - טיפול אישי של דיאטנית ייתן את התשובות הנכונות ביותר לאותו אדם באופן ספציפי. כל תשובה אחרת לא תהיה מספיק מקצועית או אחראית. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית