ברזל במזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אילו מזונות עשירים בברזל? נא להתייחס למזונות לצמחונים (כולל דגים) וכיצד מגבירים או מבטיחים את ספיגת הברזל בגוף? האם יש תוספי ברזל שכדאי לקחת (כדורים, נוזלים וכו')?
לקריאה נוספת והעמקה
נתן שלום, מקורות צמחוניים לברזל הם : דגים, אגוזים, שקדים, גרעינים, קטניות יבשו מבושלות, חלבה וטחינה, פירות יבשים, כרוב, חסה ופטרוזיליה, תרד (לפי 100 גר' למוצר ). יש לזכור כי יעלות הספיגה של ברזל ממקורות צמחיים הוא כ-1.5-3% לעומת 15-20% ממקור בשר ו - 10% מדגים. גורמים המזרזים ספיגת ברזל, ביחוד ממזונות צמחיים : ויטמין C, ומזון מן החי(דגים).ככל שעולה הדרישה לברזל כך עולה הספיגה. תוספים מומלץ לקחת רק שמוכח חסר, ולא לפני, עודף ברזל משחק תפקיד של מחמצן בגופינו ועלול להזיק. בבדיקת דם פשוטה אפשר לבדוק רמות ברזל ולפיו להתייעץ עם רופא או דיאטנית באשר לתוספת ברזל. בברכה, דנה