חולי קוליטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/01/2002 | 21:14 | מאת: ו,

שלום לך נועה ,ובהצלחה בפורום החדש! ברצוני לשאול לגבי התזונה של בני ,יש לו קוליטיס במעי הגס וכבר שנה וחצי במצב היתלקחות לא עובר כמובן שמטופל בכדורים ובסטרואידים (חוקני בטנזול) אתנצל מראש על השאלות הרבות , אני כל כך דואגת לו, ואיני יודעת מה גורם לו שילשול ומה לא , כמובן שאצל אדם לא חולה יש כללים אחרים. האם במצב כזה של שילשול תמידי ודימומים , ארוחות מבושלות מזיקות או לא? האם לחם רגיל סובין וסויה מזיקים ?או הפירות בננה ופרי הדר ?והירקות מלפפון עגבניה וחציל. שאותם הוא אוהב במיוחד? מהה עם שום ובצל ? האם גבינות מזיקות ?שגם אותם הוא אוכל ואציין שהוא נימנע מבשר מכל סוג. מה עם שקדים ?. מודה לך שוב מראש . בברכת ישר כח. ו.

12/01/2002 | 23:31 | מאת: דר' עירית חרמש

שלום, אני מבינה את דעגתך לבנך. התשובה היא שאין כללים- חשוב שיאכל ויאכל היטב- עליכם לנהוג בשיטת הבדיקה והתהייה- פשוט לנסות. מזון שהוא מרגיש שטוב לו- טוב לו. מזון הגורם לו כאבי בטן ושלשול כדאי שימנע ממנו.

13/01/2002 | 17:56 | מאת: ו,

,מודה שוב, על ההתיחסות והתשובה. ו.

ו' היקרה, ראיתי שכבר קיבלת תשובה מד"ר חרמש. ברמה העקרונית ניסוי ותהייה הם דרך טובה כי כל מטופל מגיב אחרת, אבל יש מספר נקודות שמאוד חשוב להתייחס אליהן: 1. לא ציינת בן כמה הבן. היות ואת כותבת אני משערת שהוא עדיין בגיל הצמיחה. אם כן, מאוד חשוב להיות במעקב מאוד צמוד לגבי תכולת ההזנה, דבר שיכול בהחלט מנסיון שלנו להשפיע על מימוש פוטנציאל הצמיחה, הן מבחינת גובה והן מבחינת בריאות העצם הנבנית (במיוחד בעת קבלת סטרואידים) 2. ראיתי שציינת שבנך נמנע לגמרי מבשר. אחת הסכנות בדיאטה המבוססת על ניסוי ותהייה היא בדיוק כזאת. אנשים נוטים להוציא קבוצות מזון שלמות מהתפריט, מה שחושף אותם לחסרים. בשר למשל הוא מקור חשוב לחלבון איכותי, ברזל, ויטמין B12, אבץ, קרניטין ועוד. רצוי מאוד שדיאטנית תבצע הערכה תזונתית מסודרת ותקבע אם יש צורך בהשלמות תזונתיות. 3. יש היום חידושים רבים שיתכן וכדאי לנסות אותם - במיוחד במקרה כמו שלכם של התקף ששנה שלמה, למרות טיפול תרופתי, אינו חולף. למשל - ניתן לשנות את הרכב השומנים בתפריט, יש גישות הדוגלות במתן מזון סטרילי לתקופה מסויימת עד שתגיע רגיעה, המנעות מתוספי מזון המשוערים כמזיקים, ועוד. לסיכום: במידה ועדיין לא התייעצתם במהלך כל התקופה עם דיאטנית אני מאוד ממליצה על כך. צרי קשר אם את מעוניינת בפרטים נוספים. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית