האם ניתן להוריד ככה את הערך הגליקמי של שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/11/2016 | 23:08 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם במידה ואני אוכלת חטיף שוקולד שמכיל 200 קלוריות ואני מוסיפה כמה כפות של סיבים בנפייבר עם הרבה מים, ואוכלת ממש לפני 5 אגוזי מלח, ניתן להוריד באופן משמעותי את המדד הגליקמי של השוקולד ואת עליית האינסולין? או שמדובר על ירידה לא משמעותית, ואין סיכוי שזה יהיה כאילו שאכלתי ארוחת ביניים בריאה? תודה מראש

שלום יעל, תאורטית-כן יוריד אינדקס גליקמי אבל איני יכולה לדעת עד כמה. מעשית, כל גוף מגיב אחרת והמדד הגליקמי מושפע מעוד גורמים. בפועל-לא כדאי לאכול חטיף שוקולד של 200 קל' באופן קבוע, ולא משנה מה תצרפי לזה, "ארוחת בניים בריאה" זה לא יהיה- וזה גם בסדר, אגב. לא חייבים כל הזמן לאכול רק מה שבריא, אבל רק אל תשלי את עצמך :)

מנהלי פורום תזונה קלינית