אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/08/2016 | 00:19 | מאת: דניאל

שלום שמי דניאל ואני מתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע, אימון אירובי ואימון כוח. לאחרונה התחלתי להתעניין בתוסף חלבון מסוג אבקת חלבון. להבנתי, הדעות בעניין זה חלוקות. ברור לי שהכי עדיף לצרוך את החלבון מהמזון, וכך גם אני חושב. אך לפעמים יש זמנים בהם לאחר האימון אין לי זמן לשבת ולאכול ארוחה מלאה. האם צריכת החלבון במשקה באופן מרוכז תזיק במקרה זה, או שבכל זאת עדיף לשבת ולאכול? והאם יש עניין לאכול מיד לאחר האימון? תודה :)

הי דניאל, לרב המתאמנים אין צורך באבקות חלבון וסביר להניח שאפשר (עם תכנון נכון של הארוחות) להגיע לצרכי החלבון של גופך כעת. בהרבה מזונות (בעיקר מהחי אבל לא רק) כמות יפה של חלבון ל100 גר' וכמובן שבמזון מרכיבים נוספים החשובים לך ולא רק אבקת חלבון "נטו". אתה לא חייב לאכול מייד אחרי האימון, ידוע כיום שעניין "חלון ההזדמנויות" פחות רלוונטי אך כן משנה כמות החלבון הכללית ליום לפיכך, מציעה לך לגשת לדיאטן/ית ע"מ להתאים לך תפריט שגם לא יעמיס עלייך ו"יכריח" אותך לאכול כשאינך רוצה וגם יספק מספיק חלבון לצרכייך כעת בהתאם לנתונים הפיזיים שלך, האימונים, והמטרות שלך. בנוסף תלמד כמויות חלבון במזונות שאתה נוהג לצריך ותוכל "לשחק" בעצמך עם הכמויות בהתאם לרעב/חשק באותו היום בהצלחה

02/08/2016 | 08:12 | מאת: דניאל

תודה רבה :)

מנהלי פורום תזונה קלינית