מה עושים כשלא אוהבים לאכול? ניסיתי הכל..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2016 | 00:51 | מאת: איציק

שלום לכולם בן 27 גובה 175 משקל 57 ק"ג ניסיתי הכל כדי לעלות במשקל, ואפילו הצלחתי כמה פעמים, אבל באיזשהי נקודה אני מתייאש מלאכול כל היום. שלא תבינו לא נכון, אני אוכל יחסית טוב במהלך היום (תפריט של 2500-3000 קלוריות), פשוט כדי לעלות במשקל אני צריך לאכול ממש הרבה יותר ופה הבעיה. - אוכל לבד לא עובד, כדי להמשיך לעלות במשקל צריך להמשיך לעלות כמויות ופה אני נעצר. - ניסיתי לשלב תפריטים שנבנו עבורי ע"י תזונאי ספורט בשילוב עם אימוני מסה בחדר כושר ואבקות עלייה במשקל (גיינרים). בדרך הזאת עליתי סה"כ 8 קילו ל65 ק"ג משקל גוף. (כבר שנתיים עולה ל65 ק"ג וחוזר ל57 ק"ג) אבל שוב... כדי להצליח לעלות משקלי עבודה בחדר כושר על בסיס קבוע כדי שגם מסת הגוף תעלה, צריך להגדיל כמויות של אוכל. ופה אני נעצר.... ושאני נעצר עם האוכל ולא מצליח להתקדם בחד"כ הכל מתחיל שוב. מסקנה ושאלה - המסקנה - אני פשוט לא אוהב לאכול, אני אוכל כי צריך ושזה מגיע לכמויות באמת מוגזמות אני פשוט מאבד עניין באוכל לגמרי וזה עוצר אותי מלהתקדם. השאלה - יש דרך לגרום לי פשוט לאהוב אוכל? מה הייתם ממליצים למישהו שבאמת ניסה כבר הכל והמחסום היחידי הוא עניין האוכל? תודה רבה.

שלום איציק אין לי פתרון קסם לצערי. אתה אמנם באמת רזה מאוד ואני לא כל כך מצליחה להבין מדוע, אחרי הרבה נסיונות והבנה שאתה לא אוהב לאכול מה רע בלהשאר כפי שאתה? סביר להניח (אם זה מעודד אותך...) שבמהלך השנים הבעיה תפתר מעצמה.. (מטבוליזם יורד וישנה עלייה מסוימת במשקל) ואגב, עם 2500-3000 קל' ליום (לדבריך) זה לא נשמע שיש סלידה נוראית מהאוכל אלא רק קושי בלאכול מעבר לכך, וזה מובן היטב אם הדבר ממשיך להפריע לך מאוד- אני ממליצה שלא תפסיק לנסות. לך לעוד דיאטן/ית ונסה דברים חדשים שטרם ניסית (אולי שייקים תוצרת עצמית והגברת צריכת אגוזים דרך ממרחים/עוגיות בריאות ויש עוד הרבה אפשרויות להעלאת הצריכה) וכמובן אל תפסיק עם האימונים והתפריט (בדיוק כמו מישהו עם עודף משקל שירד במשקלו ורוצה לשמר את ההישג) מקווה שעזרתי קצת... בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית