חלבון בתזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/07/2016 | 10:23 | מאת: שגיא

שלום בן 43 אני בחור יחסית רזה. 56 קילו גובה 1.76. מבנה גוף רזה ולא שרירי. ככה תמיד הייתי. לא עושה ספורט פרט לקצת הליכה רגועה ברגל בערב. לא עושה פיתוח שרירים. אשמח לעזרתכם 1. כמה כמות חלבון יומית בגרם שאדם כמוני צריך לצרוך? 2. אני אוכל כל יום כ 120 גרם חזה עוף. זה כ כ 32 גרם חלבון ו 2 ביצים זה כ 12 גרם חלבון רציתי לדעת האם כשאני סופר את כמות החלבון היומית צריך לספור גם את הכמות מהלחם? אוכל כל יום 10 פרוסות לחם אחיד רגיל. זה עוד כ 27 גרם חלבון... אם כך האם נכון להגיד שאני צורך כל יום כ 70 גרם חלבון כולל הלחם ?? זה די הרבה... תודה רבה

שלום שגיא בגדול ההמלצה היא 0.8 גר' חלבון לכל ק"ג ממשקל גופנו כך שאתה צריך לצרוך בערך 45 גר' חלבון. רובנו צורכים הרבה מעבר לדרישה וזה בסדר גמור בדרך כלל כן, סופרים את החלבון המגיע מהלחם וגם ממזון נוסף שאתה וודאי אוכל ולא חישבת כגון פחמימות מבושלות (אורז, פסטה וכד'), ממרחי הלחם השונים, מוצרי חלב וגם ירקות ופירות. אם זה מה שאתה אוהב לאכול וכך אוכל בדרך כלל והנך בריא אני לא רואה בזה שום בעיה

מנהלי פורום תזונה קלינית