כמות קלוריות יומית ויחס בין פחמימה, שומן וחלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/07/2016 | 04:03 | מאת: נעמה

אני בת 24, גובה 1.57 ושוקלת 94 ק"ג לאחר תקופה קשה נפשית בה עליתי 30 ק"ג. 49% שומן. לאחרונה הצלחתי לצאת מהסיטואציה הנפשית, וכעת אני מעוניינת להיפטר מהקילוגרמין העודפים. אני מתאמנת הרבה, ואשמח לדעת מהי כמות הקלוריות אותה אני צריכה לאכול מדי יום על מנת לרדת במשקל. בנוסף, כיצד רצוי לחלק תפריט יומי מבחינת היחס בין פחמימה, שומן וחלבון. עלי להוריד את אחוז השומן במהירות.. תודה נעמה

שלום נעמה שמחה לשמוע שהתקופה הקשה מאחורייך אבל את חייבת ליווי מקצועי (דיאטן/ית) על מנת לרדת במשקל בצורה בריאה ונכונה. טוב לשמוע שאת מתאמנת (זה הכרחי) ולכן עוד יותר כדאי שתפגשי עם איש מקצוע להתאים גם את התזונה לימי וסוג האימונים שלך בגדול, 30% מהקלוריות היומיות אמורות להגיע משומן (ועדיף כמה שיותר שומן מהצומח- שמן זית, אגוזים, טחינה משומשום מלא, אבוקדו), 20% מחלבון ו50% מפחמימות כמובן שהאחוזים לא חייבים להיות מדויקים וניתן להעלות בכמות החלבון ע"ח הפחמימה למשל, וכמובן שחשוב לבחור ולהבדיל בין פחמימות איכותיות (קטניות למשל) לפחמימות שלא תורמות לנו רבות מלבד קלוריות (סוכר פשוט, מוצרים מקמח לבן) בקיצור, יש הרבה מה לעשות וללמוד ועל מנת שתקבלי תפריט מתאים עבורך אני מאוד ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע ולא לעשות זאת לבד בהצלחה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית