ירידת משקל דרסטית והכנה לצום מוחלט לפני ERCP

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/06/2016 | 16:26 | מאת: ישראל

שלום רב, אימי בת 76 והיא ירדה מאוד במשקל עד שזה מדאיכ אותי בטירוף אך עושה רושם שהרופאים לא כל כך מעניין אותם.הייתה בשנת 2008 48 קילו ומאז ועד בשנת 2014 הייתה 33.5 קילו.מקבלת אינשור ותוספות של חברת הדסה ובשקילה מלפני שבוע וחצי נמצמא 28.4 קילו. אמורה לעבור מחר בדיקת ERCP וצריכה להיות בצום של 7 שעות לפני הבדיקה.מה ניתן לתת לה כדי שלא תרגיש רעב. מנסיון של הבדיקה הקודמת היא ממש הייתה זועקת מרעב ועוד מתלוננת על אולקוס והייתי אובד עצות ועוד שגם אחרי הבדיקה נאמר לנו כי עליה להתאשפז בגלל שהבדיקה גרמה לדלקת בלבלב ושוב הייתה שעות ללא אוכל. אני פשוט משתגע ממצבה.

שלום ישראל, בהחלט מתסכל מאוד. האם אמך נמצאת בטיפול קבוע של דיאטן/ית? אם לא, מומלץ מאוד! זה יעזור גם לה וגם לך יש מרכזים רפואיים בהם ניתן לשתות תה גם פחות מ7 שעות לפני הבדיקה וניתן להמתיק אותו-ממליצה מאוד להוועץ בצוות הרפואי ולבדוק האם מותר כיוון שזה יכול להקל מאוד על תחושת הרעב. מעבר לכך ביום ובארוחה אחרונה לפני הבדיקה מומלץ לאכול ארוחה גדולה עם מזון עשיר ומשביע ככל הניתן (כמות שומן גבוהה) רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית