בדיקת RMR

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/06/2016 | 12:12 | מאת: שואלת

שלום, האם בדיקת קצב חילוף חומרים הנל בשימוש בימינו ועשויה לסייע לצורך יעוץ תזונתי להרזיה ועד כמה היא באמת יעילה ונחוצה לתהליך? במיוחד אצל אנשים עם עודף משקל תודה:)

שלום לך, ישנה אפשרות של בדיקה זו וחלק מהדיאטנים מפנים אליה. האם זה נחוץ? קשה לי לענות על כך... מצד אחד, זה מספק נתון חשוב מאוד שיכול לעזור ולתמוך בתהליך הירידה במשקל, ועוזר להתאים את כמות הקלוריות הנחוצה למען כך, ולספק הסבר רציונלי (שלפעמים אנחנו זקוקים לו מאוד). מצד שני, לפעמים יכול לגרום לשאננות (אם התוצאה גבוהה) או לייאוש (אם נמוך..) ובכך לפגוע במוטיבציה של המטופל לערוך שינויים באורח החיים החשובים לבריאות באופן כללי (וזה בלי קשר לRMR) כגון הקפדה על פעילות גופנית קבועה וצריכת מזון נבונה ובריאה.

מנהלי פורום תזונה קלינית