קמח לא אפוי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2016 | 17:33 | מאת: יוני

במסגרת תוכנית הפיתוח גוף שלי הייתי שותה עד עכשיו אבקת גיינר שכוללת חלבון ופחמימה. לאחרונה הבנתי שהפחמימה שם מורכבת כולה מגלוקוז טהור שזהו פחמימה פשוטה עם אינדקס גליקמי גבוה מאד. לכן אני מעוניין להחליף את הגיינר באבקה המכילה חלבון בלבד ואת הפחמימה שבגיינר בפחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי נמוך. מצאתי שקמח תירס עונה על הקריטריונים האלה. מבחינת טעם, טעמתי קמח מעורבב עם מים וצירפתי לזה שוקולית ו2 כפיות סוכר ויצא בסדר גמור. השאלה האם זה בריא ובסדר לצרוך קמח ככה כמו שהוא לא אפוי (מעורבב עם מים ואבקת חלבון) ? אני מעוניין לצרוך כ-3 כוסות כאלה ביום. האם זה בסדר או מסוכן? ואם זה מסוכן, באיזה דרך יהיה אפשר לצרוך את הפחמימה הזו במצב של אבקה? כי אני לא מעוניין בלחמים או במזון שלם כי יותר קשה לצרוך כמויות גבוהות של אוכל ככה. אולי חימום במיקרוגל של הקמח ישפיע על הבקטריות שעל הקמח כמו תנור רגיל? תודה מראש!!!

הי יוני, יש סיבה מדוע הפחמימה בגיינר היא גלוקוז ולא פחמימה מורכבת, ואני לא חושבת שצריך להחליף את הגיינר. לקמח תירס לא מבושל ייקח זמן רב להתעכל וגם עלול לגרום כאבי בטן ושאר תופעות גסטרו'. באופן כללי אני לא חושבת שהגיינר הוא דבר רצוי ואתה יכול להכין לעצמך שייק בריאות ממריכבים שאתה יודע בדיוק מהם ללא חשש לזיהומים (כמו בגיינר). ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית ספורט או לפורום תזונת ספורט למידע נוסף בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית