חישוב קלורי של פילה סלמון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/04/2016 | 08:15 | מאת: דיאנה

אני צורכת באופן קבוע פילה סלמון מעושן, שבדר"כ מגיע באריזה של 100 גרם. לפני שאני אוכלת, אני מורידה את העור ומשקלו של פילה הסלמון שנשאר הוא כ- 85 גרם. ערכו הקלורי של פילה הסלמון הוא 188 קלוריות ל-100 גרם. האם החישוב הקלורי צריך להיות לפי 100 גרם (שזה המשקל של פילה הסלמון כפי שקניתי אותו עם העור) או שהחישוב צריך להיות בהתאם למשקלו של הסלמון כפני שאני אוכלת אותו (כ-85 גרם לאחר הסרת העור)?

שלום דיאנה, אם את אוכלת רק 85 גר החישוב צריך להיות לפי משקל זה-160 קלוריות. בכל מקרה, מאוד לא ממליצה לצרוך סלמון מעושן (או כל מזון מעושן) על בסיס קבוע. רק בריאות

02/05/2016 | 21:56 | מאת: לילך

מדוע לא מומלץ לצרוך מזון מעושן?

מנהלי פורום תזונה קלינית