דיאטה ואכילת מתוקים או חטיפים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2016 | 09:56 | מאת: חן

שלום אני בדיאטה של שומרי משקל. לפי שומרי משקל כדאי להמעיט במתוקים ובשומנים. למשל 2-3 נקודות ליום של משהו "מפנק". אם אני אוכל למשל גלידה (שמנת) חצי כוס פעמיים ביום או אפילו 3 או אוכל מנה כזאת וגם עוד משהו מתוק או כמה דברים של מתוקים או חטיפים בטווח הנקודות שיש לי... האם זה פוגע בקצב הירידה במשקל? אפשרי לאכול למשל גם 4 קוביות שוקולד וגם מעדן מתוק למשל? דרך אגב ראיתי כתבה של דיאטנית באנטרנט שכתבה על "דיאטת גלידות" שמותר בדיאטה לאכול 3 מנות גלידה ביום... אם לא מומלץ, מה מומלץ לאכול בתור ארוחות ביניים חוץ מפירות? אשמח לתשובה מקצועית!

שלום לך חן, קצב הירידה במשקל תלוי בעוד גורמים נוספים, מלבד מה שאת אוכלת, ובאופן כללי אני לא בעד דיאטות... (בדרך, הן גורמות רק השמנה...) שינוי אורח חיים- בוודאי, הגבלה ואיסורים-פחות, ובאופן כללי מאוד חשוב לשלב שומן בתזונה, בעיקר ממקור צמחי כגון אבוקדו ואגוזים. בגדול, אם את בטווח הנקודות שנתנו לך ככה"נ זה בסדר גמור. שורת שוקולד, מעדן מתוק, או 1/2 כוס גלידה הנם "מתוקים" בהחלט קטנים בגדלם ובערכם הקלורי, ולטעמי חשוב מאוד לשלב אותם (ואפילו בכמויות גדולות יותר לפעמים), בכל תזונה מאוזנת. כיוון שגישתי אינה בהלימה עם הדרך של שומרי משקל, ואיני יודעת אם גישה זו מתאימה לך כעת, אולי כדאי שתתיעצי עם אחת מהדיאטניות העובדות במקום, והן יוכלו לספק לך מענה יותר קונקרטי. בהצלחה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית