כמה ביצים מותר לאכול?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/02/2016 | 19:10 | מאת: עדי

היי, אני בת 40, בריאה לחלוטין, מתאמנת אימוני כוח עצימים בחדר הכושר- שלוש פעמים בשבוע, בנוסף אימון ריצה אחד בשבוע ואימון טניס אחד בשבוע. אני ניזונה בעיקר מירקות, גבינות עד 5%, ביצים ודגים.מאחר ואני מאוד אוהבת ביצים, אני מעוניינת לדעת כמה ביצים ביום אני יכולה לאכול? (כאמור שום בעיות כולסטרול למיניהן, או הסטוריה משפחתית). אם זה היה תלוי בי הייתי אוכלת 2 ואפילו 3. ואם יש מגבלהף האם האכילה של החלבון בלבד יכולה לשנות משהו?! תודה רבה, עדי

שלום עדי בעיקרון אדם בריא ללא גורמי סיכון לאכול 5-6 ביצים לשבוע ללא חשש לעלייה בסיכון קרדיווסקולרי, ואין המלצה מסוימת לכמה ביצים בבת אחת ליום. החלק ה"בעייתי" הוא החלמון (במרכאות, כי כיום ההבנה שהקשר בין כמות הכולסטרול בחלמון הביצה אינו לאו דווקא ישיר לכולסטרול בדם) ולכן ממליצה לך, אם מתחשקת לך חביתה גדולה למשל, לשים יותר חלבונים. ומשהו נוסף וחשוב ביותר: ביצה, כמזון שמקורו מן החי, עלולה להכיל זיהומים רבים ובאחרונה מתגלים יותר ויותר כאלה בביצים הנמכרות לנו. קנייה ממקור ידוע ומורשה ובאריזה סגורה, ובדיקה שמופיע עליהן שם המשווק, חותמת, תאריך תפוגה היא חשובה ביותר, וכמובן שיש להקפיד גם על בישול מלא של הביצה, ולא לשטוף ביצים טריות. בקיצור- לא רק כולסטרול עומד על הפרק, ותמיד כדאי לגוון את המזון ולדאוג לבטיחות מזון עד כמה שניתן בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית