פלפל חריף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2015 | 11:27 | מאת: רוני

מזה מספר חודשים אני אוכל פלפל חריף והגעתי למצב שאני אוכל פלפל חריף ירוק+פלפל צילי אדום שלם עם הגרעינים כל יום. שאלתי היא: 1. האם אין בזה סיכון לאכול כל כך הרבה פלפלים ביום? 2. האם מותר לאכול את הגרעינים או שזה מסוכן? 3. האם זה הגורם ליציאות הרבות? 4. היתכן שכאבי הברכיים שלי האיומים כמעט נעלמו לחלוטין בגלל 2 פלפלים שאני אוכל ביום? 5. האם יכול להיות נזק באכילת כמה פלפלים עם הגרעינים ביום?

שלום רוני, נראה לי שקצת התמכרת לפלפל חריף :) הגיוני וקורה לרבים... לפלפל חריף יתרונות בריאותיים. בין היתר , בהחלט יכול להיות שהוא מעודד אצלך יציאות, והחומר הפעיל בו (קפסאיצין) מצוי בשימוש ברפואה המערבית כחומר משכך כאבים (במריחה על העור), לא ידוע לי על דרך פומית, אבל אולי זה מסביר משהו לגבי הכאבי ברכיים (או שלא- בהחלט גם אפשרי) הדבר השלילי שמצאתי בהקשר של צריכת יתר הינו עלייה בסיכון לסרטן הקיבה- אך מדובר על מס' רב של פלפלים ליום ואיני יודעת מאיזה סוג (ישנם מינים שונים בדרגת חריפות משתנה, וכיוון שמדובר על מזון טבעי גם בין פלפלים שווים לכאורה רמת החריפות משתנה בהתאם לגורמי גידול רבים) לסיכום- להערכתי 2 פלפלים ליום אינם "צריכת יתר", אבל אולי כדאי למצוא דרכים נוספות להנות מהאוכל בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית