שאלה לגבי תזונה ותפריט יומי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2015 | 09:51 | מאת: אלון

שלום רב, אני בחור בן 40 לא מעשן, גובה 1.81, ושוקל 87 ק"ג. ביצעתי לאחרונה בדיקות דם כלליות שמצאו לי בהם חריגות בסוכר,כולסטרול, ובטריליצידיס. התוצאות היו : GLUCOSE 104.00 MG/DL CHOLESTEROL 203.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 38.00 MG/DL NON HDL CHOLEST 165.00 MG/DL TRIGLYCERIDES 303.00 MG/D עד היום הייתי אוכל הרבה שטויות ולא בשעות מסודרות ובמרבה בשתייה ממותקת ואשמח אם תוכלו לעזור לי בהכוונה לתזונה נכונה ולבניית התפריט היומי שלי, מה לאכול ולשתות בכדי לשפר את המצב. המון תודה ויום טוב, אלון

שלום אלון, נשמע שיש הרבה שינויים תזונתיים שאתה יכול לעשות על מנת לשפר את בריאותך, וטוב שאתה מודע ומבקש לעשות שינוי. לא פשוט לעשות שינוי אבל חשוב-הבדיקות דם מראות שיש צורך וחשוב כי אתה "על הסף". כמובן שהשתייה המומלצת היא מים, שילוב מזונות מן הצומח (ירקות,פירות,קטניות, דגנים מלאים וכד') וכמה שפחות מזון שבא באריזות. קשה לתת לך המלצות אישיות, וגם לא ישים. כדאי לך לבחור איש מקצוע שילווה אותך בתהליך השינוי, שאולי נשמע על פניו קל אבל בפועל מאוד קשה לשנות הרגל ודרוש פה מאמץ מצדך ומציאת פתרונות מצד המטפל, מה שיתאים גם להעדפות שלך ואורח החיים כדי שהשינוי יהפוך לקבוע ולא יהיה משהו זמני. מצטערת שלא קבלת פה "רשימה" של טיפים, אבל כדאי להתחיל מלהתרגל לשתות מים בלבד ולהגדיל מזון מן הצומח ע"פ תעשייתי, לא פשוט בתור התחלה. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית