האם יש סיכון בעודף ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/12/2015 | 15:43 | מאת: האדי אבו עטא

מזה יותר מעשר שהים סבלתי מחוסר בויטין B12, ושעו לי את כל הבדיקות האפשריות לאי ספיקת הויטמין, ומאת אני התייצבתי עם נטילת כדור אחד בכל יומיים. בבדיקת הדם שעשיתי השבוע התגלה שהגעתי לעודף בויטמין B12 שהגיע ל- 990: הרופא אמר לי שאין כל בעיה בעודף הזה אך תפסיק את נטילת הכדורים. בינתיים אינני רגוע מהיא הסיב לעודף שנוצר והאם באמת אין כל נזק ו/או סימפטום בעוף ה-B12,

שלום האדי, ככה"נ הרמות הגבוהות נובעות מלקיחת התוסף בקביעות שנים רבות ולכן הנחיית הרופא בהתאם. אם אתה במעקב רופא המשפחה והוא מכיר אותך ואת עברך וכך ייעץ לא הייתי מודאגת מסיבות אחרות לעודף. אם עדיין אינך רגוע גש אליו שוב. בכל מקרה, אין סימפטומים או רעילות הקשורות לרמות גבוהות של הויטמין. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית