תזונה לפרקינסון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/12/2015 | 18:46 | מאת: יעקוב

שלום רב .האם יש המלצות תזונה לפרקינסון ?האם אומגה 3 מותר? תודה

יעקוב שלום, כמו בכל מצב מחלה אחר, גם במחלת הפרקינסון ישנו צורך בהתאמה אישית של התזונה למטופל לפי התסמינים מהם סובל המטופל וכן לפי שלב המחלה. קיימים כמובן הבדלים בהמלצות בין מצבים של עצירות/ שלשולים, ירידה במשקל וחוסר תיאבון או עלייה במשקל וכן הלאה. בשלבים הראשונים של המחלה ישנה המלצה לצרוך דיאטה ים-תיכונית העשירה בירקות ופירות, צריכת שומן חד-בלתי רווי (אבוקדו, טחינה, שמן זית ועוד) ורב-בלתי רווי (אגוזים ושקדים לדוגמא) ועוד. כיום הנושא של הנחיות תזונתיות למחלת הפרקינסון, וכחלק מהן המלצות לאומגה 3 עדיין נחקרות. ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה לצורך התאמה אישית של התפריט לפי מצב המחלה והתסמינים. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית