בטטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/11/2015 | 15:14 | מאת: מורן

ידוע שכדי לאבד כמה שפחות ויטמינים רתוי לאפות בתנור במקום לבשל אלא שאין לי תנור ולכן אני מאדה עם מים. כמובן שבבישול זה אני מאבדת חלק מהויטמינים. אם אשתה את המים בהם בישלתי את הבטטה אם ארוויח את הויטמינים? ושאלה נוספת- האם המים מכילים עמילן מהבטטה? תודה

שלום מורן, בכל עיבוד של המזון חלק מהויטמינים והמינרלים הולכים קצת לאיבוד, וזה לא תלוי רק בשיטת הבישול אלא גם (בין היתר) בטמפ' ומשך הבישול. מי הבישול אמורים להכיל את מה ש"ברח" למים בזמן הבישול, גם עמילן, אך איני רואה חשיבות בהקפדה על צריכת המים, כיוון שאת אוכלת דברים נוספים במהלך היום ומקבלת עוד ויטמינים ומינרלים. אולי תמצאי עניין בבלוג מדע בצלחת (http://scienceinmyplate.com/) המכיל מידע רב מסוג השאלה ששאלת.

מנהלי פורום תזונה קלינית