דיאטת הרזייה בהריון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2015 | 09:48 | מאת: בהריון

שלום רב, אני בשבוע 29. שוקלת 74 קילו - 1.61 ס"מ (עליתי בינתיים כ 11 קילו). רופא הנשים שלי אמר שלמרות שאין לי סוכרת או משהו כזה זאת עלייה גדולה מדי ועלי לרזות...שזה סיכון לעובר. בהריון הקודם עליתי מעל 20 קילו (נולדה לי תינוקת גדולה 3800 אבל ברוך השם הכל בסדר) אבל יש לציין שהורדתי כמעט את כולם (חוץ מאיזה 3 מרגיזים) ואני מתרשמת שגם אז וגם הפעם חלק לא מבוטל מזה זה נוזלים. בכל אופן אני רוצה לנסות לא לעלות במשקל. התור לדיאטנית הריון רק בעוד חודש... האם ישם טיפים שיכולים לסייע לי לא לעלות במשקל עד התור הבא? (אגב בתחילת ההריון אחות מעקב הריון אמרה לי שאני "יכולה" לעלות עד 16 קילו...)

הריונית יקרה, התחלת את ההריון עם משקל בטווח התקין. במצב הזה טווח העליה בהריון הוא בין 11-16 ק"ג, לכן כאשר אמרו לך עד 16, היה בכך בסיס הגיוני. מצד שני נותרו עוד 11 שבועות. בעבר עלית 20 והתינוק היה גדול אמנם, אך בטווח הנורמה. בהריון הנוכחי עשית העמסה לבדוק שאין בעיה עם סוכרת הכול בסדר? גם זה חשוב. צריך ללא ספק שתשבי עם דיאטנית מומחית להריון ותבדקי את התזונה וההתנהלות שלך בכלל, ואולי תוכלי למתן מעט את העליה (וכך גם לא ישאר "עודף" אחרי ולא יהיה חשש לבעיות של השמנת יתר. קשה לתת הנחיות ללא היכרות אתך, זה לא יהיה אחראי. אומר רק שדיאטות בהריון לא עושים ללא הדרכה, כי זה גם יכול להיות בעל השלכות לא מומלצות. אולי כדאי לבדוק גם במסגרת פרטית. יש דיאטנית הריון מעולה בשם טובה קראוזה, פני אליה ותשאלי. היא גם כתבה ספר שאת יכולה אולי לרכוש בינתיים ולהיעזר בו חלקית. הרבה בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית