קלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2015 | 21:35 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34. אני 1.63 ושוקלת 64 קילו, אבל מאחר שההשמנה אצלי מרוכזת בעיקר באזור הבטן(היקף מותניים 95) ויש לי רפלוקס חמור ואני מנסה להמנע מניתוח, אני צריכה לרדת כמה שיותר על מנת שהבטן תרד. הבעיה היא שעם תפריט מאוזן של 1200 קלוריות של דיאטנית אני או שיורדת אולי 200 גרם בחודש או שלא יורדת כלום... בלוטת התריס מאוזנת והכל תקין, אבל כן יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג'. פעילות גופנית במקרה הטוב אני מסוגלת לעשות הליכה רק פעמיים בשבוע. רציתי בבקשה לברר: האם במקרה שלי שכנראה חילוף החומרים הבסיסי איטי ואולי נפגע עקב דיאטות עבר וגם גנטיקה גרועה, כדאי להוריד את מספר הקלוריות ביום לאלף? אני כל היום יושבת בעבודה אז כמובן שלא שורפת יותר מידי. אני מודעת לזה שאלף קלוריות זה לא מומלץ, אבל אני תוהה אם במקרה הספציפי הזה אולי אין ברירה. אגב, יש לי משקל מיוחד של חברת טניטה שמודד גם מסת שריר ואחוז שומן. לפי המשקל: מסת השריר שלי היא: 25 אחוז אחוז השומן הוא 39 אחוז(אומנם יש לי חזה מאוד גדול) והמשקל 64 על 1.63 תודה מראש

שלום יעל לא הייתי ממליצה להוריד כרגע עוד את מס' הקלוריות היומיות, בטח כשהפעילות הגופנית אינה מספקת (נדרש יותר...). כיוון שיש ברקע שחלות פוליצסטיות הירידה במשקל אמנם קשה יותר אך חשובה לאין שיעור. כדאי מאוד להפגש עם דיאטנית המתמחה בשחלות פוליציסטיות (ויש כאלה), בקופה או באופן פרטי, אך אל תזניחי את הנושא, משום שירידת המשקל הינה הדרך לשיפור מצבך הבריאותי ולהורדת הסיכון לסיבוכים בעתיד בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית