הריון, צרבת, צמחונית- רעבה!!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/10/2015 | 14:14 | מאת: din

שלום, הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לאכול כדי שלא יתפתחו אצלי צרבות. כי מאוד קשה לי להעלים אותן ואני סובלת שעות. ( ניסיתי חלב, שקדים, מלפפון, בננה, כדור אומפרדקס....) אני אשמח לעזרה- אני בהריון, רעבה וסובלת נ.ב יש לי תור לדיאטנית רק בעוד שבועיים וקצת תודה

צרבת בהריון נגרמת בשל הורמונים אשר בין היתר מרפים את השוער העליון בין הקיבה לושט, וחומצה עולה בקלות לושט וגורמת לתחושה לא נעימה. ניתן לצמצם את התופעה על-ידי אכילה שתאפשר לקיבה להתרוקן מהיר יחסית.אפשר לנסות מזון נוזלי שאינו עתיר סוכר פשוט ושומנים - ואמור להתפנות יותר מהר. למשל, יוגורט סויה עדין עם פרי בבלנדר. לגבי אוכל - לעיסה טובה ואכילת ארוחות קטנות יותר ללא שתיה מרובה יאפשרו פינוי יותר מהיר ופחות חומצה. הימנעות מדברים המרחיבים את הקיבה כגון שתיה מוגזת. הימנעות משכיבה לאחר האוכל, ולא לאכול כשעתיים לפני השינה. הימנעות ממזון שמן מאוד שמעקב פינוי קיבה ומחמיר את המצב. גם שוקולד וקפה עלולים להחמיר את המצב. בנוסף היות והשט אולי רגיש להימנע ממזון חריף ומתובל מאוד, כמו גם חומצי (הדרים למשל). יש לדעת כי מזון חלבי שלכאורה בסיסי, לאחר הכניסה לקיבה מייצר עוד חומצות ולא בהכרח פותר את הבעיה. אותו דבר לגבי שקדים - שכן הם מאוד שומניים. אז כמות גדולה יכולה לגרום דווקא לתגובה הפוכה.דווקא לחם יכול אולי לסייע. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית