עוגה וקלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/10/2015 | 23:16 | מאת: אני

שלום אני מכינה עוגה זו המחולקת ל4 ימים כל שבוע מהחומרים: 1. כוס שיבולת שועל גסה טחונה לקמח 2. 3/4 קמח כוסמין/שיפון מלא+רבע כוס סובין שיבולת שועל 3. ביצה אחת 4. 2-4 כפות שמן קוקוס או זית 5.תפוח/בננה 6. 3-4 כפות ממרח תמרים ביתי ללא סוכר (תמרים ומים טחון) ןקינמון, קקאו, לעיתים קוקוס, מעט שקדים/אגוזים. שאלתי היא האם אכילת עוגה זו למשך 4 ימים בתור ארוחת בוקר עם הקפה זה משמין? (כמובן שהמשך היום בסדר) אבל עקרוני לי לדעת אם עוגה זו בריאה ואינה משמינה כי הרי עוגות זה משמין! תודה

שלום לך, "עוגות זה משמין" זו ממש לא אקסיומה. נכון שהיא עשירה בקלוריות אבל ניתן לשלב מידי פעם גם עוגות, בטח כאלה המכילות מרכיבים טובים ובריאים (כמו במקרה הנ"ל) בפרוסת עוגה ממוצעת שציינת יש כ450 קל', כמות יפה של חלבון אבל גם די הרבה פחמימות (כמו ב4 פרוסות לחם גדולות). אם זה יותר ממה שא.הבוקר שלך מכילה בדר"כ, ייתכן והתוספת תגרום להשמנה, ואז ניתן אולי להפחית קצת מגודל הפרוסה ולנסות שהעוגה תספיק ליותר ימים, או לשלב בתדירות נמוכה יותר. בתאבון ולבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית