השמנה בפנים , התנפחות הפנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/09/2015 | 14:03 | מאת: אבי

שלום אני בן 29 , בריא , שוקל 57 ק"ג , בגובה 167 . במהלך השנה וחצי לערך האחרונות , אני מבחין כי הפנים שלי השמינו או התנפחו . אומנם השמנתי מעט ( שלוש ארבע ק"ג ) אך אני די בטוח שזאת לא הסיבה . אני לא מדמיין את זה , אני רואה את זה בבירור , ובנוסף חמישה חברים שלי אמרו לי שהשמנתי בפנים . בכל אופן אני בתהליך ירידה וחזרה למשקל שלי שהוא 53 ק"ג. חשוב לי לציין שהנפיחות או ההשמנה ( לא יודע אך להגדיר את זה בדיוק) היא סמטרית ( השמנה / נפיחות בלחיים , ובסנטר). מה יכולה להיות הסיבה לכך ? מה ניתן לעשות , זה מאוד מפריע לי ופוגע בביטחון שלי אשמח לתשובה מפורטת תודה מראש

אבי שלום, לעיתים השמנה כמו שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לבעיה הורמונלית. אני ממליצה לפנות לבירור אצל אנדוקרינולוג כדי לשלול שיש בעיה.

מנהלי פורום תזונה קלינית