ויטמינים ו והרכב חומצות שומן והקשר לרמות אינסולין?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2015 | 18:19 | מאת: מירי

בתשובה לשאלה בפורום לגבי סוכרת. תשובתה של גב' שירה גולדברג הייתה "יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט)" אשמח לדעת מה הקשר בן ויטמין די לרמת אינסולין באופן כללי? וויטמינים אחרים? כמוכן מה הקשר של חומצות שומן לאינסולין? האם מדובר בהורדת הערך הגליקמי בעזרת שומן? או שהכוונה לסוג החומצות השומן. אודה לך אם תסבירי את הנושא

שלום מירי, לא מצאתי את המקור ממנו ציטטת, אשמח לקישור ע"מ להבין את הקשר השאלה.

16/08/2015 | 22:46 | מאת: מירי

http://www.doctors.co.il/forum-1040#message-253000 הי שירה תודה על תגובתך. אני טעיתי.. מצורף הקישור של תשובתה של דר גילה רוזן 3. יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו 0למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט). לכן שוב - גשי לדיאטנית :-)

מנהלי פורום תזונה קלינית