תזונה בריאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/08/2015 | 23:04 | מאת: מייק

שלום רב. לפני כשנה שיניתי את התזונה שלי בצורה קיצונית. כלומר הפסקתי לשתות מתוקים רק מיים או תה ללא סוכר (שותה לעיתים ממש רחוקות מתוקים) כמעט ולא נוגע בחטיפים וכד משתדל לאכול ירקות ופירות.תזונת אנטי אייגינג כזאת אורח חיים בריא. אבל שמתי לב שמאז איבדתי לא מעט קילוגרמים שגורמים לי להיראות שחיף לא הכוונה תת תזונה אלא רזה מדי לגובה שלי.תמד הייתי בריא וטיפה מלא וזה גורם לי להיתחרט על אורח החיים הזה. יש מאכלים בריאים ש-משמינים ? יחסית בזמן קצר

שלום מייק, קודם כל טוב מאוד שהורדת מזון שאינו מזין. כנראה שלא הוספת מזון במקום מה שהורדת, ולכן נוצר גרעון קלורי שבגללו ירדת במשקל. אל תתחרט אל אורח חיים בריא :) לעלייה מהירה במשקל ממליצה להוסיף שומנים ממקור צמחי לתפריט (אגוזים, שקדים, גרעינים למינהם- לא קלויים ולא מומלחים, טחינה עדיף משומשום מלא, אבוקדו, שמן זית) וגם שייקים הם דרך טובה (על בסיס חלב או חלב סויה, עם פירות שונים ומקור לשומן מהרשימה שציינתי קודם) יכול להיות שהתפריט שלך לא ממש מאוזן ככה שבכל מקרה ממליצה בחום לגשת לדיאטן/ית להבין עקרונות בסיסים בתזונה בריאה. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית