אגוזי מלך /המשך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/08/2015 | 19:33 | מאת: לירן

שלום רב רציתי להוסיף שהחומצה הפיטית והאוקסלית שנמצאות באגוזים הם מעכבות ספיגה של אבץ ברזל מגנזיום וסידן האם זה נכון? והאם גם אגוזי מלך כלולים .אני אוכלת הרבה כ70 גרם אגוזי מלך ביום האם גרמתי לעצמי נזק? בתודה מראש

מעכבת ספיגה- כן האם בשל כך צריך להמנע? - ממש ממש לא באופן כללי, 70 גר' אגוזי מלך ליום מהווים כמות שומן מאוד גבוהה. בהנחה שיש לך עוד מקורות לשומן בתפריט ייתכן שאת צורכת הרבה שומן באופן יחסי מהמומלץ. לא חושבת שזה רצוי, ובטח כדאי לגוון בסוגי האגוזים היומי ובכלל במקורות לשומן. את יכולה לגשת לדיאטן/ית ע"מ לבדוק האם התפריט שלך מתאים למטרותייך התזונתיות ולעשות שיניים בהתאם. כדאי לעשות זאת, ע"מ שלא ייוצרו חוסרים/עודפים ברכיבי מזון מסוימים.

מנהלי פורום תזונה קלינית