פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2015 | 00:15 | מאת: צילה

שלום, ברצוני לדעת כמה פירות מומלץ לאכול ביום מבלי שתיווצר השמנה? והאם לאכול 3-5 מנות פרי בדיאטה זה בסדר? במידה ואכלתי כמות פחמימות מעטה באותו היום. אשמח להמלצות על פירות עדיפים יותר/דיאטטיים? ( הבנתי שתאנים טריות ותפוח עץ מומלצים ) תודה.

שלום צילה, זו שאלה שקשה לענות עליה, כיוון שגם אם אכלת מעט פחמימות אותו היום ייתכן שאכלת הרבה שומן או חלבון או באופן כללי אכלת בצורה שאינה מתאימה לצרכייך ולכן לא יכולה "להתחייב" על כך שלא תהיה השמנה. אין כזה דבר פירות מומלצים או דיאטטים. לכל הפירות ערך קלורי דומה, והטווח הוא 30-70 קל' ל100 גר'. זה לא יהיה נכון להסתכל רק על הערך ל100 גר' משום שיש פירות שיש נטייה להפריז בהם, ולאכול הרבה מעבר ל100 גר'. אבטיח למשל, שיחסית מאוד דל בקל' (30 קל' ל100 גר')- קשה מאוד להסתפק בפלח אחד... מהצד השני מנגו, שעשיר יחסית בקל'(65 קל' ל100 גר'), אם הוא קטן מאוד יכול להוות מנת פרי אישית. יש פירות עם ערך גליקמי נמוך (דובדבנים, למשל), אבל זה לא יעזור אם הכמות שנאכל מהם תהיה גדולה.... בקיצור, שווה ללמוד מה הגודל הנחשב מנת פרי בפירות אותם אנו אוהבים, ולצרוך בהתאם.

מנהלי פורום תזונה קלינית